Velgen laten reinigen en coaten

velgen laten reinigen poetsbedrijf
30 juni 2020

Velgen kunnen behoorlijk vies worden en het aanzien van de auto verpesten. Ook kunnen smerige velgen, naast het verkorten van de levensduur van de velgen, zorgen voor roest en beïnvloed vieze velgen het rijgedrag van de auto. Genoeg redenen dus om je velgen te laten reinigen en coaten. Lees in dit blogbericht ons advies over het laten reinigen van je velgen.

Waarom velgen laten reinigen?

Door ingebrande remstof, olie en vuil kunnen velgen behoorlijk vies worden. Velgen worden vaak als eerst vies. Doordat velgen een opvallend deel van de auto zijn, oogt de auto als geheel vies wanneer de velgen dit ook zijn. Verder kun je, als de velgen vuil worden, rijcomfort verliezen. Als laatst komen schone velgen de duurzaamheid van de gehele auto ten goede doordat ook roestvorming wordt voorkomen. Het schoonhouden van je velgen heeft dus meerdere voordelen. Maar wat is nou de beste manier om velgen schoon te maken en houden?

Velgen schoonmaken in de wasstraat

Veel autoliefhebbers zullen het laten schoonmaken van je velgen in de wasstraat afraden. Dit komt doordat velgenreinigers hardnekkig zijn en de wasstraat hier over het algemeen net iets te agressief mee omgaat. Het resultaat is dat je velgen na verloop van tijd opnieuw gespoten moeten worden. Dit zal uiteraard niet binnen een jaar nodig zijn, maar het is wel een onnodige en vrij hoge kostenpost. Je kunt je velgen beter zelf reinigen of het liefst door professionals van een autopoetsbedrijf.

Tips om zelf je velgen te reinigen

Het is mogelijk om zelf je velgen te reinigen met bijvoorbeeld een velgen reiniger of een huismiddel. Veel websites geven tips over hoe je dit kunt doen en wat de beste manieren zijn om velgen te reinigen. Van HG velgenreiniger tot azijn, stoom, zoutzuur, WD-40, Dreft en ga zo maar door. Er veel manieren waarvoor je online handleidingen kan vinden om je velgen te reinigen. Wij geven in dit blogbericht twee cruciale tips waar je op moet letten.

Tip 1: Kies de juiste aanpak

Bij een verkeerde aanpak kun je je velgen verpesten. Zo hebben lichtmetalen velgen een andere aanpak nodig dan aluminium velgen. Verder is de mate van vuiligheid een factor waar rekening mee gehouden moet worden en speelt zelfs de temperatuur van de velg een rol. Lees je dus goed eerst goed in via betrouwbare websites en maak gebruik van goede velgen reinigers.

Tip 2: Welke velgen reiniger?

Een merk dat wij adviseren te gebruiken is van onze partner in hoogwaardige autoreinigingsproducten Turtle Wax. Zij bieden een complete velgenreinigingspakket. Door goede reinigingsproducten te gebruiken en de gebruiksaanwijzing te volgen kun je vervelende schades aan je velgen en de rest van je auto voorkomen. Daarnaast zal het resultaat over het algemeen beter en duurzamer zijn.

Velgen laten reinigen door een poetsbedrijf

Wil je het beste resultaat? Of heb je vlekken die je niet meer weg krijgt? Dan raden wij je aan om je velgen door een professioneel poetsbedrijf te laten schoonmaken. Bij PoetsLAB in Wassenaar brengen we na de grondige schoonmaakbeurt een beschermende coating aan, zodat je velgen vuilafstotend worden. En dat samen voor een lage prijs van €50,-. Boek nu jouw behandeling in.

Deel dit bericht op: