Teer laten verwijderen van je auto

22 februari 2021

Teer is hardnekkig vuil voor de autolak en kan, wanneer je dit niet snel verwijderd, schade aanbrengen. Zeker wanneer teer uithardt is het lastig om deze zonder schade van de auto te verwijderen. In dit blogbericht leggen we uit wat teer is en hoe je dit het beste snel van je auto kunt verwijderen.

Wat is teer?

Teer werd vroeger gebruikt als bindmiddel voor het asfalt bij het aanleggen van autowegen. Nadat het gebruik van teer bij de aanleg van wegen verboden werd in Europa, werd het tot 2001 nog als gerecycled product gebruikt voor de onderlagen van onze wegen in Nederland. Teer leek even verdwenen te zijn. Echter, sinds 2015 is het gebruik van bruine teer weer toegestaan en is de zwarte variant die wordt gewonnen uit steenkool nog steeds verboden. Dit omdat de steenkoolvariant carcinogeen bevat. Deze stof is kankerverwekkend.

Hoe komt teer op de auto?

Hoe teer op je auto komt? Door wegwerkzaamheden. Als er asfalt wordt gelegd en deze nog niet genoeg uitgehard is, kan de teer op je autolak komen wanneer het opspat. De teer kan zich vervolgens aan de autolak hechten. Je doet er goed aan om teer zo snel mogelijk te verwijderen om grote lakschades als krassen te voorkomen. Naast krassen en putjes kan teer ook, omdat het nog vloeibaar kan zijn, als spatten en vlekken op de autolak komen.

Teer laten verwijderen

Teer moet je zo snel mogelijk van je auto verwijderen omdat deze, net als ander hardnekkig vuil, uiteindelijk kan leiden tot schade aan je autolak. Teer verwijderen kun je vanzelfsprekend zelf doen, of nog beter door een autopoetsbedrijf laten doen. Wij lichten beide opties toe.

Teer laten verwijderen door een autopoetsbedrijf

Als je teer laat verwijderen door een autopoetsbedrijf als PoetsLAB, weet je zeker dat het goed gebeurt en schade aan de lak voorkomen wordt. De opgeleide poetsers weten precies hoe ze hardnekkig vuil als teer probleemloos van je auto kunnen halen. Naast dat je zeker weet dat het goed gebeurt, kost het niet veel meer dan dat je zelf tijd en geld gaat investeren. Tegen €25 kun je bij ons al vanaf een teer- en boomharsverwijdering behandeling inboeken. Bij deze behandeling pakken we ook hars en insecten mee. Boek nu de autobehandeling in om teer te laten verwijderen.

Teer liever zelf verwijderen van je auto?

Je doet er goed aan teer snel van je autolak te verwijderen. Naast dat het de auto kan beschadigen, is teer ook funest voor je kleding. Er zijn allerlei artikelen te vinden over hoe je teer kunt verwijderen van je auto. Het wordt ten alle tijden afgeraden om bijtende middelen te gebruiken zoals Terpentine, omdat deze de lak kunnen beschadigen. Reguliere autowasmiddelen en autoshampoos werken niet tegen teer en kun je dus beter links laten liggen. Middelen die wel werken tegen teer zijn WD-40, diesel, huismiddeltjes of speciaal ontwikkelde schoonmaakmiddelen tegen teer op de autolak. Laatstgenoemde zullen wij adviseren wanneer je zelf teer wilt verwijderen van je auto.

Deel dit bericht op: