Rooklucht uit auto verwijderen bij PoetsLAB

Rooklucht uit auto verwijderen
31 augustus 2020

Rooklucht uit je auto verwijderen? Bij PoetsLAB zijn wij gespecialiseerd in het verwijderen van rooklucht en rookgeuren uit je auto. Hiervoor gebruiken wij geavanceerde apparatuur en onze jarenlange ervaring. In dit blogbericht leggen we uit hoe en waarom we rookgeuren uit auto’s verwijderen.

Waarom rooklucht verwijderen?

Rooklucht in je auto kan als onprettig worden ervaren door mede-passagiers. Naast dat een rookgeur niet prettig ruikt gaat het ook in de kleren zitten waardoor jij en je mede-passagiers op den duur ook een rookgeur meedragen. Ook de bekleding van je auto interieur kan verkleuren en brandplekken krijgen door het roken in de auto. Verder zijn er nog meer belangrijkere redenen waarom je beter niet in de auto kunt roken…

Lagere autowaarde met rooklucht

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat een auto waarin flink is gerookt gemiddeld €2500 minder opleverde dan een auto waarin nooit is gerookt. Door rooklucht daalt dus de autoprijs flink. Naar eigen ervaring scheelt het op de goedkopere occasions al snel een paar honderd euro. Probeer niet in de auto te roken, dit is zonde van het voertuig en je portemonnee.

Moeilijker je auto met rooklucht verkopen

Uit hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat 65% van de autokopers een auto niet zouden kopen omdat er in het verleden is gerookt. Anderzijds kun je dus goedkoper een auto kopen waar voorheen is gerookt doordat de vraag een stuk lager is. De vraag is alleen of het lagere comfort het onderaan de streep waard is.

Ozon behandeling auto tegen rooklucht- en geuren

Naast dat een ozon behandeling hondengeuren verwijderd en de ideale behandeling is om je auto te desinfecteren tegen bijvoorbeeld het coronavirus (COVID-19), is een ozonbehandeling van je auto interieur ideaal om rooklucht en rookgeuren uit je auto te laten verwijderen. Doordat ozon een gas is wordt elk oppervlakte van je auto bereikt tot diep in de ventilatiekanalen aan toe. Het gas maskert niet de geuren, het verwijderd deze en verdrijft daarnaast bacteriën, schimmels, algen en ga zo maar door. Dit komt doordat het ozongas op microbiologisch niveau zuivert. Hierdoor helpt een ozonbehandeling tegen vrijwel alle geuren. Het is een veelgebruikte methode tegen hondengeuren en rookgeuren. Het gas is niet gevaarlijk gezien deze weer verandert in zuurstof.

Goedkope Ozon behandeling bij PoetsLAB

In ons PoetsLAB naast Shell Wassenaar in Wassenaar kun je een ozonbehandeling inboeken voor maar €40,- per behandeling. Deze professionele behandeling wordt onder andere gebruikt tegen;

  • Bacteriën
  • Hondengeuren
  • Huisdiergeuren
  • Schimmels
  • Schimmelgeuren
  • Sigarettengeuren
  • Virussen
  • Voedselgeuren

Verder helpt het ozongas, dat vijf keer sterker is dan chloor, tegen vrijwel alle geuren. Vraag onze experts gerust om advies via de chatfunctie onderaan onze site, bel ons op 070-5114463 of mail ons via info@poetslab.nl.

Zelf rooklucht verwijderen uit je auto

Natuurlijk is er, wanneer je kosten wilt besparen, altijd de mogelijkheid om zelf iets te doen tegen rooklucht in je auto. Onze partner CarWaxPro heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd waarin zij stap voor stap uitleggen hoe je rooklucht en hondengeuren uit je auto kunt verwijderen. Ideaal wanneer je snel en op een goedkope manier rookgeuren wilt verwijderen.

Deel dit bericht op: