Lakschade door strooizout

lakschade-door-stroiozout
31 oktober 2019

Nu het weer kouder wordt buiten kun je erop wachten dat binnenkort de wegen weer bestrooid gaan worden met pekel. Belangrijk voor de veiligheid, maar schadelijk voor je autolak. Alles over het voorkomen en genezen van lakschade door strooizout lees je in deze blog. 

Auto onderhoud in de winter

In de koude wintermaanden ziet het onderhoud van de auto er weer net iets anders uit dan in de zomer. De andere weersomstandigheden en nieuwe externe factoren vragen om een andere aanpak. Vocht, kou en opspattend strooizout zijn de uitdagingen die je auto in de winter moet trotseren. Om je wagen heelhuids de winter door te krijgen doe je er verstandig aan wat preventieve maatregelen te treffen. Geef je auto een goede beurt als voorbereiding op de wintermaanden. Laat je auto in de wax zetten ter bescherming van de weersomstandigheden. Een waxlaag zorgt ervoor dat het vuil aan de oppervlakte blijft en niet doordringt tot de autolak, waar het schade kan veroorzaken. Verder doe je er er verstandig aan om je auto in de winter regelmatig te spoelen of te wassen om het strooizout er zo snel mogelijk weer vanaf te halen. Hoe langer je het strooizout laat zitten, hoe groter de kans dat dit schade gaat veroorzaken aan je autolak.

Lakschade door strooizout laten herstellen

Is het niet gelukt om je auto te beschermen tegen het strooizout? Of ben je vergeten je auto in de wax te laten zetten? Dan heb je nu misschien lelijke plekken in je autolak zitten. Gelukkig kan lakschade door strooizout nog wel hersteld worden. Zorg wel dat je er echt snel wat aan laat doen, voor de plekken groter worden en diepe beschadigingen achterlaten. Dat zou zonde zijn! Lakschade door strooizout kan een professioneel poetsbedrijf simpel en snel voor je oplossen. De plek en de lak eromheen wordt lichtjes opgeschuurd en gepolijst. Daarna wordt je autolak voorzien van een nieuwe beschermende coating. Die geeft de autolak weer een intense glans én beschermt tegen nieuwe lakschade. Binnen korte tijd ziet je auto er weer als nieuw uit.

Laat lakschade door strooizout voordelig herstellen > 

Schade aan autoruit door strooizout

Ook de autoruiten kunnen lelijk beschadigd worden door het opspattende strooizout. Het meeste strooizout is gemengd met zand, wat kleine krasjes veroorzaakt in het glas. Gooi daar de combinatie van vocht en zand bovenop en je hebt als resultaat doffe autoruiten. Dat is erg vervelend, maar kan in de meeste gevallen prima hersteld worden door een professioneel autopoetsbedrijf. Voor de winter een beschermende coating op je autoruit laten aanbrengen kan dit probleem overigens ook voorkomen.

Laat vóór de winter een beschermende coating aanbrengen om je auto te beschermen >  

Ben jij al helemaal voorbereid op de koudere dagen? Bescherm je auto tegen het veranderende weer en het strooizout waar het binnenkort weer mee te maken krijgt. Goede voorbereiding en regelmatig onderhoud helpen je auto langer mee te gaan, ook onder winterse omstandigheden.

Deel dit bericht op: