Koplampen polijsten

koplampen-polijsten
12 september 2019

Tijdens de donkere, regenachtige dagen zijn heldere koplampen essentieel. Voor je eigen zicht én de veiligheid van andere weggebruikers. Koplampen kunnen met de jaren doffer worden. Vervangen is vaak een dure grap en niet nodig als je de koplampen laat polijsten.

Oorzaak doffe koplampen

Tegenwoordig worden de koplampunits vaak van kunststof gemaakt, met daaroverheen een coating. In die coating kunnen krasjes komen of de invloeden van het weer worden zichtbaar. Zon, vuil en zure regen tasten de coating van de koplampunit aan en maken de koplampen dof. Een kwalitatieve waslaag beschermt de koplampen langer tegen deze slijtage.

slecht-zicht-doffe-koplampenKoplampen polijsten voor APK keuring

Naast dat het voor de veiligheid aan te raden is heldere koplampen te hebben, zijn er ook bepaalde minimum eisen voor autoverlichting om door de APK keuring te komen. Te doffe koplampen worden namelijk afgekeurd. Tijdens de APK keuring worden je koplampen gecontroleerd op lichtbeeld en lichtopbrengst. Beide keuringspunten zijn afhankelijk van een heldere koplampunit met een schone en goede coating. Het is daarom aan te raden altijd met heldere koplampen bij de APK keuring te verschijnen.

Koplampen polijsten of vervangen?

Wanneer je koplampen dof zijn en het lichtbeeld van je auto niet meer in orde is, is het tijd om snel actie te ondernemen. Maar ga je de koplampen vervangen of laat je ze polijsten? Vaak is er nog meer mogelijk dan je denkt. Voordat je aan nieuwe koplampen begint is het aan te raden eerst even advies aan een professionele autopoetser te vragen. Het vervangen van je koplampen is namelijk prijzig en meestal helemaal niet nodig! Als je de doffe koplampen laat polijsten door een autopoetsbedrijf kunnen ze vaak weer helemaal in ere worden hersteld. Ook als je zelf denkt dat het al een verloren zaak is. Het laten polijsten van je koplampen is een stuk goedkoper dan ze te laten vervangen!

Heldere koplampen voor slechts €50,- Maak snel een afspraak om je koplampen te laten polijsten >

koplampen-polijsten-heldere-koplampen

Koplampen polijsten: Hoe werkt dat?

Het goed laten polijsten van je koplampen, zeker als het bijvoorbeeld voor een APK keuring is, kun je het beste door een professioneel autopoetsbedrijf laten doen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en is zeker een stuk goedkoper dan vervangen! (Wanneer je bijvoorbeeld zelf een foutje hebt gemaakt toen je ze zelf probeerde te poetsen ;)) Zo’n poetsbeurt ziet er ongeveer als volgt uit:

  • > Eerst wordt het grove vuil, zoals zand, verwijderd en worden de koplampen gereinigd.
  • > De toplaag van de coating wordt licht opgeschuurd met behulp van een polijstmachine. Als er beschadigingen in de coating zitten wordt er geschuurd tot er weer een egaal geheel ontstaat.
  • > Om de koplampen weer langdurig te beschermen tegen slijtage wordt er een nieuwe coating aangebracht. Hiervoor gebruiken wij de producten van Turtle Wax. Deze bieden de meest betrouwbare bescherming tegen UV-licht, vuil en zure regen.

Ook last van doffe koplampen? Wacht er niet te lang mee en laat ze tijdig polijsten. Het is veiliger voor het verkeer en voorkomt onnodig hoge kosten tijdens de APK.

Deel dit bericht op: