Het dashboard van je auto schoonmaken? Dat pak je zo aan..

auto dashboard laten schoonmaken
27 juni 2021

Het dashboard van je auto schoonmaken? Dat pak je zo aan..

Veel mensen reinigen regelmatig de buitenkant van de auto, omdat dit meer opvalt dan de binnenkant van je auto. Het is makkelijk en voor velen ook leuk om te doen. Het interieur net zo belangrijk als de buitenkant en dit wordt nog weleens vergeten. Wanneer jij je auto instapt raak je gelijk in contact met het interieur van je auto. Het dashboard valt als eerste op en als deze niet schoon is, dan kan dit jou en je passagiers irriteren. Het schoonmaken van je dashboard is daarom erg belangrijk. Het voelt erg fijn als je de auto instapt en dat het dashboard helemaal schoon is en fris ruikt. Dit verhoogt bovendien ook het rijplezier en dat is wat we allemaal willen! Maar hoe pak je dit aan?

Dashboard van je auto schoonmaken met de hand

Wil je snel en eenvoudig je dashboard schoonmaken met de hand? Dan kan dit op verschillende manieren. Je kunt al eenvoudig je dashboard schoonmaken met warm water. We adviseren wij om goed te kijken naar de schoonmaakmiddelen die je wilt gebruiken voor het dashboard van je auto. Sommige schoonmaakmiddelen kunnen het materiaal waar het dashboard uit bestaat beschadigen. Denk hierbij aan materialen zoals bij een kunststof of leer. En kunstof dashboard reageert anders op schoonmaakmiddelen dan een leren dashboard. Informeer goed bij de verkoper van de producten die je wilt gebruiken, voordat je deze gaat aanschaffen. Verder kun je ook een dashboard reiniger spray gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor het dashboard. Dashboardreinigers zijn ontwikkeld om je dashboard schoon, stofvrij en vetvrij te maken.  Breng het op je dashboard aan door middel van spuiten, laat het één minuut intrekken en wrijf hier hierna af met een microvezel doek. Hieronder leggen wij uit wat een microvezeldoek is en hoe dit helpt bij het schoonmaken van de cockpit van je auto.

Gebruik van een microvezeldoek

Het is belangrijk om alle stof, vuil en viezigheid wat op je dashboard ligt te verwijderen met een microvezeldoek. Microvezeldoeken worden veel gebruikt in de professionele schoonmaak. Omdat deze doeken bestaan uit duizenden kleine haartjes die dunner zijn dan een mensenhaar, zijn ze in staat om vet en vuil naar binnen te zuigen en stevig vast te houden in de kleine weerhaakjes. Het vuil verdwijnt pas van de doek wanneer je deze wast in de wasmachine. Microvezeldoeken reinigen je dashboard zonder strepen en krassen. Een microvezeldoek is pluisvrij en daardoor ideaal voor kunststof dashboards. Zorg er verder altijd voor dat je een schone en droge microvezeldoek gebruikt.

Dashboard doekjes

Veel mensen gebruiken ook wel eens dashboard doekjes. Deze doekjes zijn overal verkrijgbaar en eenvoudig te gebruiken. Het resultaat is helaas ook van korte duur. Bovendien zorgen deze doekjes er niet voor dat je dashboard virus- en bacterievrij wordt gemaakt. En dat is natuurlijk erg belangrijk. Je kunt het beste je gehele dashboard goed en grondig laten reinigen door een professioneel autopoetsbedrijf. In de volgende paragraaf leggen wij uit hoe PoetsLAB jouw dashboard tot in de diepste punten goed, netjes en grondig schoonmaakt zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Auto dashboard reinigen door een professioneel autopoetsbedrijf

Een professionele schoonmaak van het dashboard van jouw auto is niet te vergelijken met het reinigen met de hand. Het verschil zit hem in de gespecialiseerde producten, ervaring en het professionele schoonmaak gereedschap. Onze interieur reinigingsspecialisten maken je auto dashboard grondig schoon. Elk element van het dashboard wordt met de daarvoor bestemde producten schoongemaakt, zodat je dashboard van kunststof en/of leer in goede staat blijft en niet wordt beschadigd. De interieur reinigingsspecialisten van PoetsLAB zijn experts op dit gebied en zorgen er daarom voor dat alle nare geuren en vuil worden verwijderd. Deze behandelingen worden allemaal verricht in ons unieke autolaboratorium.

Kies voor onze autobehandeling: ‘Interieur terug in Showroomstaat’ voor de meest complete behandeling voor je interieur. Deze behandeling wordt verricht door een PoetsLAB specialist die je gehele interieur terug brengt in showroomstaat.

Boek hier jouw auto behandeling bij PoetsLAB en stap weer heerlijk fris en opgeruimd in je auto!

Deel dit bericht op: