Cabrio dak laten reinigen en impregneren

27 september 2020

Het is genieten geblazen wanneer je in de zomer met open dak kunt rijden in je mooi cabriolet. En natuurlijk dat het dak dicht kan wanneer de herfst aanbreekt. Je wilt als autoliefhebber dat het dak van je cabrio er altijd top uit ziet. In dit blogbericht leggen we uit hoe je het dak mooi en schoon houdt.

Cabrio dak reinigen

Om een lekkage te voorkomen dien je je cabriodak goed te onderhouden. Als je de dak van je cabrio niet regelmatig reinigt wordt deze poreus met als goed dat er een lekkage kan ontstaan en de kleur vervaagt. Het beste advies is om het dak van je cabrio met elke wasbeurt mee te pakken, maar natuurlijk kunnen we begrijpen dat je hier niet de tijd of zin voor hebt. Verder doe je er goed aan om minimaal één keer per jaar het dak op professionele wijze te laten reinigen en impregneren.

Cabrio dak impregneren

Het dak van een cabrio, en dan met name de stoffen softtops, wordt snel vervuild door onder andere groene alg en aanslag. Als je dit te lang laat zitten brengt dit schade aan het dak met een lekkage aan je cabriodak tot gevolg. Door het dak te laten impregneren krijgt de groene aanslag geen kans om te hechten waardoor je dak dus, net als wax op de autolak, langdurig schoon blijft. Het heeft een beschermende functie voor je soft-top. De soft-top is een prijzig product, bescherm en onderhoud deze!

Levensduur van de cabriolet soft-top verlengen

Om de levensduur van je cabriolet soft-top te verlengen doe je er goed aan om deze goed en regelmatig te reinigen. Ook is het belangrijk om deze te impregneren en dit proces jaarlijks te herhalen. Goed onderhoud van je cabriodak kan de levensduur van de soft-top verdubbelen. Door de cabriokap goed te onderhouden kan je vervangingen uitstellen.

Cabriokap vervangen

Het vervangen van je cabriokap kost doorgaans zo’n duizend tot vijftienhonderd euro. Wist je dat het vervangen van de cabriokap vaker voorkomt doordat mensen deze niet, of onjuist hebben onderhouden? Dit komt vaker voor dan het vervangen door schade of vandalisme.

Cabriokap laten reinigen en impregneren

Bij PoetsLAB kunnen we je cabriodak vakkundig reinigen en impregneren zodat deze er weer spik en span uitziet. Daarnaast is deze beschermd tegen allerlei invloeden zoals de veelvoorkomende zure regen, vuil, uv, hars en vogelpoep. Zeker als je auto buiten staat adviseren we om het dak af en toe een goede beurt te geven.

Boek hier jouw afspraak in om het dak van je cabrio te laten reinigen en impregneren.

Deel dit bericht op: