Auto poetsen met osmose water

osmosewater zonder kalk
26 april 2021

De echte detailers en kenners poetsen hun auto met osmose water. Osmose water zorgt voor mooiere resultaten bij het autopoetsen dan kraan- of regenwater. Wat is osmosewater en waarom heeft dit type water de voorkeur bij het autopoetsen? Je leest het hier in ons blogbericht.

Wat is osmose water?

Osmose water is onthardt water, ook wel zacht water genoemd. In tegenstelling tot leidingwater, tenzij er een waterontharder is aangesloten,  is osmose water vrij van harde metalen als calcium, magnesium, zouten enzovoort. Osmose water is als het water gezuiverd en schoon water. Dit water heeft voor diverse toepassingen zo zijn voordelen. Een van deze toepassingen is het autopoetsen. We leggen uit waarom je osmosewater het beste kunt gebruiken bij het autopoetsen.

Waarom autopoetsen met osmose water?

Je kent het wel. Je hebt je best gedaan om de auto mooi te wassen, thuis of in een waxbox. Na een uur zittn er vlekken, strepen of opgedroogde waterdruppels op je lak of autoruiten. Het resultaat wordt hierdoor teniet gedaan. Dit komt omdat er hard water is gebruikt met harde metalen, zoals kraanwater. Doordat osmosewater vrij is van onder andere calcium en magnesium krijg je geen kalkdruppels wanneer water opdroogt op de auto. Calcium en magnesium vormen samen namelijk kalk. Verder voorkomt osmosewater dat je vlekken, strepen of opgedroogde waterdruppels op de autolak krijgt bij het autopoetsen. Osmosewater is het beste water voor het autopoetsen en zorgt vanzelfsprekend door zijn zuiverheid voor het beste resultaat.

Osmose water zelf maken

Als je je auto wilt poetsen met osmose water is het het meest praktisch om osmose water zelf te maken. Dit kun je doen door een osmose apparaat te kopen of een waterontharder aan te laten sluiten op je leiding. Het osmose water maken gaat op deze manieren automatisch en kost weinig moeite. Er is enkel een kleine investering vereist. Een andere optie is om elke keer osmose water te bestellen en deze toe te passen middels een hoge druk waterspuit.

Poetsmiddelen verdunnen met osmose water

Naast het poetsen van de auto met osmosewater kun je osmosewater ook gebruiken om je poetsmiddelen te verdunnen. Hierdoor kun je in tegenstelling tot kraanwater geconcentreerde poetsproducten bestellen. Deze poetsproducten zoals de Turtle Wax Pro-lijn kunnen met osmosewater zonder problemen worden toegepast, waar de metalen en andere sporen in kraanwater de kwaliteit van het poetsproduct kunnen verlagen. Om de samenstelling van de professionele poetsproducten niet te verstoren gebruik je osmosewater.

Auto laten poetsen met osmosewater

Het beste voor je auto is door hem te laten poetsen door professionele poetsers. Ons poetsbedrijf PoetsLAB in wassenaar gebruikt de beste autowasproducten en gereedschappen om het beste resultaat te realiseren. We kunnen je auto tot showroomstaat brengen. Tijdens de poetsbeurt kun je wachten, of een auto of fiets lenen. Tijd voor een poetsbeurt? Maak hier online een afspraak.

Deel dit bericht op: