Auto laten poetsen, wat houdt dat in?

auto-poetsen-auto-polijsten-autolak-glans-car-detailing
31 juli 2019

Wat gebeurt er allemaal als je een auto laat poetsen? Van het motorcompartiment schoonmaken tot je auto kleien, we leggen het je allemaal uit. 

Wie kan zijn auto laten poetsen? 

Het laten poetsen van je auto kan in verschillende gradaties. Van een basis poetsbeurt tot uitgebreide car detailing en alles daar tussenin. Dat maakt het laten poetsen van je auto toegankelijk voor iedereen. Echte autoliefhebbers zullen hun auto wat vaker laten poetsen en kiezen eerder voor detailing. Maar ook als je niet iedere dag naar je auto kijkt is het goed om je wagen af en toe op een goede poetsbeurt te trakteren. Het laten poetsen van je auto zorgt er namelijk voor dat er minder snel slijtage optreedt. Als je een auto gaat verkopen is het ook zeer aan te raden eerst een goede poetsbeurt te geven. Een schone auto levert direct meer op! 

auto-wassen-schone-auto-auto-poetsenDe auto wassen

Iedere poetsbeurt begint natuurlijk met het wassen van de auto. Al het grove vuil wordt verwijderd en er wordt zeker gemaakt dat er echt geen zandkorreltjes meer achterblijven. Je wil natuurlijk niet dat een verdwaalde zandkorrel voor een kras gaat zorgen tijdens het poetsen. Als de auto echt helemaal schoon is begint de dieptereiniging. 

De auto kleien

Hier hebben we al eens eerder een blog over geschreven, waarin we precies uitleggen wat het kleien van je auto precies is. In het kort betekent het dat er met een stuk autoklei over je auto wordt gewreven. Met dit kleien kan er ingevreten vuil, zoals zwarte spikkeltjes van uitlaatgassen, van je lak worden verwijderd. De lak van je auto wordt dus diep gereinigd voordat deze weer in de wax wordt gezet. 

auto-polijsten-kras-verwijdering-autolak-herstelKrassen verwijderen

Bij een goede poetsbeurt worden ook (kleine) krassen verwijderd. De resultaten van steenslag en ingebrande vogelpoep worden allemaal hersteld. Krassen en beschadigingen worden verwijderd door te polijsten. 

Auto polijsten

In onze eerdere blog over het verschil tussen poetsen en polijsten wordt er al uitgelegd dat je met polijsten tot de diepere lagen van de lak kunt komen. Met de polijstmachine kunnen beschadigingen in de lak worden hersteld. De autolak wordt hiermee lichtjes opgeschuurd waardoor er weer een egaal oppervlakte ontstaat. Een egale ondergrond zorgt ervoor dat het licht straks beter kan weerspiegelen als de waxlaag erop zit. 

autowax-autowas-auto-in-de-wax-zetten-turtlewaxAuto in de wax zetten

Misschien wel het meest lonende klusje bij een intensieve poetsbeurt van je auto: de auto in de wax zetten. Bij deze stap zie je namelijk echt het resultaat van het eerdere poetswerk. De auto krijgt een beschermende coating. Deze zorgt niet alleen voor die ultieme glans, maar beschermt ook tegen vuil. Bij PoetsLAB maken wij gebruik van de producten van Turtle Wax. Het merk dat al jaar en dag bekend staat om zijn iconische autowax. 

Interieur en andere auto onderdelen reinigen

Afhankelijk van de intensiteit van de poetsbeurt die je kiest worden ook het auto interieur en mogelijk andere onderdelen van de auto gereinigd. Dit kan gaan om het reinigen van het motorcompartiment tot aan het herstellen in de showroomstaat van het interieur. Ook het reinigen en coaten van de velgen behoren allemaal tot de opties. 

Meer weten over de verschillende opties voor een professionele poetsbeurt? Bekijk dan eens het overzicht van onze diensten.

Deel dit bericht op: