Auto lakschades, welke verschillende soorten zijn er?

auto verschillende lakschades herstellen
17 december 2020

Autolak schade komt in verschillende vormen voor. Je auto probeert je auto zo mooi mogelijk te houden, toch komt er meestal toch een kras of roest op de lak. Kan je het voorkomen? en hoe herstel je auto lakschade? Lakschade herstellen kan een flink bedrag zijn. Daarom laten wij zien hoe je ook zelf de lakschade kan herstellen.

De verschillende soorten lakschades

De meest voorkomende lakschades zijn krassen, zand en ongelukjes.

Krassen

Tijdens het rijden met de auto heb je altijd wel de kans op een kras. Als je al iets moet uitwijken voor een andere auto kunnen er takjes of steentjes uit de berm tegen de lak van je auto komen. Zo’n simpele uitwijking kan al voor lelijke krassen zorgen. Je kunt altijd controleren of het een diepe kras is. Maak je vinger met water vochtig en breng het aan op de kras. Als de kras verdwijnt was het geen diepe kras en is hij niet meer zichtbaar. Blijft de kras wel zichtbaar dan is het een diepe kras en moet hij behandeld worden door een autopoetsbedrijf.

Zandkrassen

Als het hard gaat waaien in het land gaat er veel zand mee in de wint. Tijdens het rijden komt het zand met een harde snelheid langs en tegen je auto. Dit is tevens een veelvoorkomende veroorzaker van lakschade. Hier kun je helaas niets tegen doen. Waar je wel op kunt letten is dat je de auto, voor je hem gaat wassen, goed afspoelt. Als er nog zand op de lak van de auto zit werkt dit namelijk als een soort schuurpapier.

Ongelukjes

Met ongelukjes hebben we het over kleine ongevalletjes, er kan altijd iets gebeuren dat je bijvoorbeeld tegen een paaltje rijdt, iemand een bal tegen je auto trapt of er langs fietst. Andere boosdoeners zijn onder andere vliegroest en vogelpoep.

Lakschade herstellen? Je hebt twee opties..

Autolak schade zelf herstellen

De eerste optie is het goedkoopst, maar moet je wel aan de slag gaan. Voor de kleine lakschades raden wij zogenoemde Scratch Remover (krasverwijderaar) aan. Hiermee kun je snel en eenvoudig minimale schades in je autolak herstellen. Deze krassenverwijderaars kun je onder andere bij onze partner, en leverancier van Turtle Wax, Car Wax Pro kopen. Blijft je nagel in de kras hangen of is deze wit, dan zul je naar een professioneel poetsbedrijf of schadehersteller moeten. Ook de hiervoor benoemde methode met water in de kras kun je toepassen. De lakschade zit in dit geval te diep om zelf mooi te kunnen herstellen.

Lakschade herstellen door een professioneel autopoetsbedrijf

De tweede optie voor het herstellen van autolak schade is het laten repareren door een autopoetsbedrijf als PoetsLAB. Je hoeft zelf niets te doen. Alleen even met de auto langskomen en meestal wordt de lakschade tijdens het wachten gerepareerd. Deze optie brengt wel meer kosten met zich mee, maar het resultaat is beter en duurzamer. De kosten voor het laten repareren van je lakschade hangt af van de schade. Neem vrijblijvend advies met ons op voor een indicatie van jouw schade. Start een chat of stuur een e-mail. Foto’s kunnen helpen!

Autolak beschermen

De autolak kun je uiteraard beschermen. De beste optie is keramische coating. Ook normale autowax biedt bescherming. Neem contact op om je te laten adviseren.

 

Deel dit bericht op: