Je auto desinfecteren van het Coronavirus (COVID-19) met een ozonbehandeling

autorijden-blij-corona-desinfecteren-auto
30 maart 2020

Je doet er goed aan om je auto met regelmaat desinfecteren met een ozonbehandeling. Zeker als je gezinsleden, familieleden, vrienden of andere personen vervoert. Een extra reden om je auto een ozonbehandeling te geven is vanwege het coronavirus (COVID-19) dat momenteel heerst in Nederland. Naast de maatregelen om 1,5 meter afstand te houden zorg je met een ozonbehandeling dat geuren worden geneutraliseerd en daarnaast bacteriën en virussen worden verwijderd.

Wat is Ozon?

Ozon is een gas genaamd Trizuurstof en bestaat uit drie moleculen in de plaats van de twee waaruit zuurstof bestaat. Hierdoor zijn de moleculen van ozon instabiel. De moleculen van ozon zoeken naar (geur)moleculen om zich te binden en deze vervolgens te oxideren. In dit zogenoemde oxidatieproces verandert ozon in zuurstof en de nare geurmoleculen in reukloos koolstofdioxide.

Ozon is een natuurlijke luchtzuiveraar en bevind zich onder andere op grote hoogtes. Het is om die reden dat je onder andere hoog in de bergen zuivere lucht vindt. Vergelijk het effect van een ozonbehandeling met de zuivere lucht na een onweersbui. Door de elektrische lading in de lucht heeft er een soortgelijk effect plaatsgevonden.

Wat is een Ozonbehandeling?

Met een ozonbehandeling worden oppervlakten en de lucht in een ruimte gedesinfecteerd. Onze generator produceert middels damp, toevallig het “corona-effect” genaamd, de Ozon. Vervolgens laten we het ozon gedurende een uur in je auto lopen. Het ozon zal elk oppervlak tot het kleinste hoekje aan toe zuiveren zonder sporen na te laten. Het enige wat na een ozonbehandeling achterblijft in je auto is een neutrale geur en een gedesinfecteerd interieur.

Auto desinfecteren van het Coronavirus (COVID-19).

Sommige virussen verspreiden zich via de lucht, zo ook het coronavirus. Verder is ook bekend dat het coronavirus kan overleven op oppervlakten. Als ozon in contact komt met een virus als het coronavirus, wordt de eiwitmantel dermate aangetast dat het virus zich niet meer kan verspreiden door zich te reproduceren. Je auto-interieur is na een ozonbehandeling coronavrij. Boek nu jouw afspraak voor een ozon desinfectie.

Auto desinfecteren van bacteriën, schimmels en algen.

Als ozon in contact komt met de celwand van een bacterie, wordt de celwand door oxidatie geperforeerd. Hierdoor kan de bacterie niet meer overleven. Een ozonbehandeling helpt ook tegen schimmels, algen en gisten. Na een ozonbehandeling zullen al deze micro-organismen verwijderd zijn.

Ozonbehandeling voor een frisse en neutrale geur

frisse-lucht-auto

Naast virussen, bacteriën schimmels en algen helpt een ozonbehandeling ook tegen vieze geuren. Denk aan geuren als hondengeuren, geuren van levensmiddelen of rooklucht. Wist je dat vieze geuren, en dan met name rooklucht, de waarde van je auto doen dalen? Sigarettengeur kan de dagwaarde van je auto zo met een paar honderd euro laten dalen. Verder heeft een onaangename geur invloed op zowel jou als je passagiers. Na een ozonbehandeling ruikt je auto weer helemaal neutraal en kun je weer met een smile op je gezicht autorijden.

Wat kost een Ozonbehandeling?

Een ozonbehandeling kost bij ons slechts €40,- en duurt een uur. Je auto wordt in ons poetslab op professionele wijze behandeld door onze specialisten. Je vindt ons op het terrein van Shell Wassenaar aan de N44 tussen Den Haag en Amsterdam. Ook vanuit Leiden, Zoetermeer, Noordwijk en Scheveningen zijn wij goed te bereiken.

Boek nu jouw ozonbehandeling bij ons in.

Deel dit bericht op: